Meniu
Cangurul

Cangurul

(Macropodidae)
Informatii rapide
  • Durata de viata: Intre 4 si 10 ani
  • Unde traieste (mediu de viata): Desert, paduri uscate
  • Dieta: Erbivor
  • Clasa: Mamifer
  • Nume stiintific: Macropodidae
  • Ce mananca (mancarea principala): Iarba, seminte
  • Predatori (cei care vaneaza/mananca acest animal): Caini dingo, oamenii
Reclama
Stiati ca?
Iata mai jos o lista cu curiozitati pe care poate nu le stiati despre canguri.
  • Este cel mai mare mamifer cu marsupiu, iar cangurul rosu este cel mai mare din cele 4 specii de canguri.
  • Cangurii rosii ating la maturitate si inaltimea de 2 metri.
  • Pot alerga si cu 65 km/h, depasind si cel mai bun cal de curse.
  • Traieste atat in Australia si Tasmania cat si in Noua Guinee.
  • Cangurii nu se deplaseaza doar prin sarituri prin membrele inferioare, ci totodata se deplaseaza la pas usor folosind toate cele 4 membre.
  • Ei nu pot face pasi in spate.
  • Au membrele foarte puternice si uneori pot deveni agresivi.
  • Pot face salturi foarte inalte, chiar si la de 3 ori inaltimea lor.
  • Cangurii pot inota.
  • Majoritatea cangurilor se hranesc cu iarba.
  • In salbaticie traiesc in jur de 6 ani.
  • Femelele pot prelungi gestatia si astfel, amana nasterea, daca conditiile nu sunt prielnice pentru puiul lor.
  • La nastere, puiul este foarte putin dezvoltat, nu are ochi sau urechi, mama preluandu-l cu gura si introducandu-l in marsupiu.
  • Puiul are buzele ce concresc cu mamelonul mamei, astfel laptele se scurge direct in gura lui.
  • Acesta ramane lipit de mamelon pana la varsta de 8-9 luni cand paraseste si marsupial, intocandu-se in el doar in caz de primejdii.
  • In functie de specie, cangurul poate cantari intre 3 si 150 de kg.
  • Auzul si vazul sunt foarte bine dezvoltate.
  • Perioada de imperechere este de obice in timpul sezonului ploios.