Meniu
Diavolul tasmanian

Diavolul tasmanian

(Sarcophilus Harrisii)
Informatii rapide
  • Durata de viata: intre 5 si 8 ani
  • Unde traieste (mediu de viata): Paduri deschise, pajisti
  • Dieta: Omnivor
  • Clasa: Mamifer
  • Nume stiintific: Sarcophilus Harrisii
  • Ce mananca (mancarea principala): Sobolani, soareci, iepuri
  • Pradatori (cei care vaneaza/mananca acest animal): Serpii, cainii salbatici, oamenii
  • Culoare: Negru, alb, maro, gri
  • Viteza maxima: 25 Km / ora
  • Caracteristici speciale: Banda alba in piept

Origine

Mamifer marsupial carnivor, diavolul tasmanian este considerat ruda indepartata a cangurului si ursului marsupial, in prezent el traind doar in insula Tasmania din Australia.

Hrana

Diavolul tasmanian se hraneste cu serpi, pesti, insecte, pasari mici si chiar hoituri.

Aspect/Caracteristici

Un mamifer de dimensiuni reduse, cu un corp usor indesat, are asemanarile unui pui de urs, iar datorita faptului ca membrele din fata sunt mai lungi si cele din spate mai scurte, au mersul asemanator purcelusilor. Totusi, pot alerga cu pana la 13 km/h.

Blana este inchisa la culoare adesea cu o dunga alba pe piept, coada si mustatile lungi. Masculii sunt ceva mai mari decat femelele, cu o lungime a corpului de aproximativ 65 cm, coada de 25-30 cm si greutatea de aproximativ 8 kg.

Comportament

Cu un temperament instabil, predispus la irascibilitate si mai mereu artagos, intra intr-o furie maniacala atunci cand este amenintat de pradatori, cand isi apara prada sau cand se lupta pentru imperechere.

Sunt vanatori nocturni si crepusculari.

Puii se pot catara in copaci, dar pe masura ce cresc isi pierd aceasta capacitate. Daca sunt foarte infometati, adultii pot manca puii, iar faptul ca micutii se pot catara si adultii nu, ii ajuta deseori sa scape cu viata de semenii lor mai in varsta.

Reproducere

Dupa varsta de 2 ani, femele devin mature din punct de vedere sexual. Acestea sunt fertile o singura data pe an.

Imperecherea are loc in jurul lunii Martie, iar dupa o gestatie de 21 de zile, femela naste 20-30 de pui foarte foarte mici, fiecare cantarind aproximativ 0.18–0.24 grame.

Din pacate insa, din cauza faptului ca femela are doar 4 sfarcuri, nicioadata nu supravietuiesc mai multe de 4 pui.

Reclama
In curand vom crea o lista cu curiozitati pe care poate nu le stiati despre diavoli tasmanieni!
Reclama