Meniu
Pinguinul

Pinguinul

(Aptenodytes Forsteri)
Informatii rapide
  • Durata de viata: Intre 20 si 30 ani
  • Unde traieste (mediu de viata): Marile reci, tarmurile stancoase
  • Dieta: Omnivore
  • Clasa: Aves
  • Nume stiintific: Aptenodytes Forsteri
  • Ce mananca (mancarea principala): Pesti, crabi, calmari
  • Predatori (cei care vaneaza/mananca acest animal): Rechini, balene ucigase, leoparzi de mare
Reclama
Stiati ca?
Iata mai jos o lista cu curiozitati pe care poate nu le stiati despre pinguini.
  • Toate cele 17 specii de pinguini se intalnesc in emisfera sudica.
  • Pinguinii Imperiali sunt cei mai inalti, masurand 1,20 metri, iar cei mai mici sunt pinguinii albastri, care au doar 40 cm inaltime.
  • Cel mai rapid este Pinguinul Gentoo care atinge la inot viteza de 35 km/h.
  • Coloritul lor este strict pentru camuflaj: spatele negru ii ajuta sa se ascunda in adancimile tulburi ale apelor in timp ce pieptul alb ii ajuta sa fie confundati cu luminozitatea suprafetei apei.
  • Fosilele descoperite arata ca pinguinii sunt pe pamant de aproape 60 milioane de ani.
  • Spre deosebire de alte pasari care pierd din cand in cand cateva pene, pinguinii naparlesc complet din prima.
  • Unele specii de pinguini sunt fidele, imperechindu-se cu acelasi partener in fiecare sezon.
  • Majoritatea speciilor construiesc cuiburi pentru oua din pietricele si pene, insa pinguinul imperial isi cloceste oul pe picioare, sub burta, unde are un strat de piele mai bine vascularizat ce incalzeste cu succes oul.
  • In unele specii, masculul este cel care cloceste oul, in timp ce femela pleaca la vanat. Aici este ideal ca masculul sa fie mai dolofan, pentru a putea sta nemancat o perioada mai lunga.
  • Desi nu au urechi vizibile, pinguinii au auzul foarte bine dezvoltat.
  • Spre deosebire de unele animale marine care dispun de grasime pentru a-i mentine temperatura, pinguinii se bazeaza pe "capcana" de aer cald situata intre piele si pene, generata de caldura musculara.
  • Sunt pasari ce nu zboara. In timp ce toate pasarile au aripi, pinguinii au aripioare ce ii ajuta la inot.
  • Nici un pinguin nu traieste la Polul Nord.
  • Isi petrec jumatate din viata in apa, iar cealalta jumatate pe uscat.
  • Prind pestii cu ciocul pe care ii inghit intregi.
  • Oul de pinguin se cloceste in general 35 de zile.